Senior City Kuurne - Assistentie woningen Te Huur


Uniek woonproject te Kuurne bestaande bestaande uit 48 erkende assistentiewoningen die voldoen aan alle wettelijke voorwaarden en dus garant staan voor kwaliteitsvol wonen.


Zeer ruime living met veel lichtinval met aanpalend zuidgericht groot terras. Prachtige keuken. Trendy badkamer met instapdouche en makkelijk toilet. Apart gastentoilet. Eén grote 2 persoonsslaapkamer en nog een tweede kamer.


Een ideale en goed gelegen thuis met daarnaast via Solidariteit voor het Gezin, die het project uitbaat en als professionele beheersinstantie al jaren actief is in de thuiszorg, een zeer ruim dienstenpakket:

  • Aanwezigheid van een woonassistent
  • Organiseren van crisis- en overbruggingszorg wanneer U in nood verkeert
  • Zorgeloos beheer van de residentie


Er is tevens een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte waar geregeld evenementen worden georganiseerd. Crisis zorg: 24/24 permanentie : een onmiddellijke en aangepaste interventie in geval van een noodsituatie die niet vooraf kan worden ingeschat en waarin onmiddellijk zorg moet worden geboden.


Overbruggingszorg: aangepaste zorg die aansluit bij crisiszorg en die gedurende een korte periode wordt verleend in afwachting dat de zorg wordt verleend die de bewoner zelf heeft gekozen.
Iedere assistentiewoning is voorzien van een noodoproepsysteem met spreek-luisterverbinding. Per flat is een polszender ter beschikking en zijn een aantal drukknoppen voorzien.


Indien naar het oordeel van de behandelende arts, na overleg met de andere betrokken zorgverleners, de lichamelijke of geestelijke gezondheidstoestand van een bewoner zodanig is dat een opname in een meer passende zorgvoorziening noodzakelijk is, verbindt de beheersinstantie zich ertoe, in overleg met de bewoner in kwestie en zijn familie of mantelzorgers, te zorgen voor een passend verblijf en de opzeggingstermijn zolang te verlengen.


Solidariteit voor het Gezin staat in voor het poetsen van de gemeenschappelijke delen:

  • Ieder kwartaal worden de ramen aan de buitenzijde gereinigd
  • Vuilniszakken dienen niet meer aangekocht te worden, vuilnis wordt gedeponeerd in de voorziene half ondergrondse containers
  • De beheersinstantie sluit een brandverzekering af voor de inboedel van de bewoners ter waarde van 15.000 euro en voor hun voertuig in rust ter waarde van 20.000 euro


U kan ten volle genieten van onze tuin, om te relaxen op onze tuinbanken of gezellig petanque te spelen.
Op regelmatige basis wordt een passende activiteit georganiseerd door de woonassistent, bvb kaartnamiddag, wijndegustatie, voordracht, sportnamiddag tot een BBQ en nog zo veel meer. Elke assistentie woning heeft een private parkeerplaats of dito garage en verscheidene fietsenbergingen zijn beschikbaar.


Richtprijs: Voor de woonvergoeding, 1100 euro per maand.
Plus zorg- en dienstverlening en vaste kosten gemeenschappelijke delen nog apart te betalen.